Για την καλύτερη και πιο ολοκληρωμένη ενημέρωση των μελών και των φίλων μας έχουμε ξεκινήσει μια σειρά εκδόσεων βιβλίων και εντύπων,  με περιεχόμενο τον πολιτισμό, το περιβάλλον, τα κοινωνικά δικαιώματα, την άμεση δημοκρατία, την αυτοδιαχείριση και τον κοινοτισμό. 

Πιο συγκεκριμένα μέχρι τώρα έχουν εκδοθεί:

  • Το βιβλίο "Αυτοδιαχείριση και Επανάσταση του Αντρές Ρουτζέρι, διδάκτορα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μπουένος Άιρες. Σε αυτό το βιβλίο ο συγγραφέας προσεγγίζει, με τη δική του ιδιαίτερη και διεισδυτική ματιά, τα εγχειρήματα της αυτοδιαχείρισης στη νεότερη ευρωπαϊκή ιστορία, από την αρχή της βιομηχανικής επανάστασης μέχρι τον ∆εύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, και σε σημαντικά ιστορικά γεγονότα, ανάμεσα στα οποία είναι η Κομμούνα του Παρισιού (1871), η Ρωσική Επανάσταση (1917), η Γερμανική Επανάσταση (1918-1923), η Κόκκινη ∆ιετία στην Ιταλία (1919-1920), η Ισπανική Επανάσταση (1936-1939) κ.α.
  • Το βιβλίο "Buen Vivir (Ποιότητα Ζωής)" του Βολιβιανού στοχαστή Φερνάντο Μαμάνι, το οποίο αναφέρεται στον κοινοτισμό των ιθαγενών της Λατινικής Αμερικής, που όπως οι ίδιοι λένε: «Εμείς δεν καταλαβαίνουμε τον κοινοτισμό μόνο σαν ενότητα των ανθρώπων ή σαν κοινωνικό θεσμό, αλλά σαν κάτι ανώτερο. Για εμάς όλα είναι μέρος της κοινότητας, τα βουνά τα δέντρα και τα έντομα, όλα είναι μέρος της γης και για αυτό τα φροντίζουμε όλα. Αυτή η φροντίδα για όλα, από τηνοποία ξεπηδά η ζωή, είναι στην πράξη αυτό που αποκαλούμε στη γλώσσα μας “Buen Vivir “ (ποιότητα ζωής)».
  • Τη μπροσούρα "Γυναικείο Κίνημα και Buen Vivir", έντυπο της Ομοσπονδίας Ιθαγενών Γυναικών της Αργεντινής. Το ενδιαφέρον στο έντυπο αυτό είναι το ότι οι ιθαγενείς γυναίκες συνδέουν τον αγώνα για τη γυναικεία χειραφέτηση με τον αγώνα για τη γη. Όπως οι ίδιες γράφουν: «Εμείς οι γυναίκες γνωρίζουμε ότι παρόλο που με το σώμα μας δίνουμε ζωή, ταυτόχρονα υποφέρουμε από καταπίεση εξαιτίας του σώματός μας. Ότι κάνουν με τη γη, όταν την πληγώνουν, το ίδιο κάνουν και με τα σώματά μας».

ΓΕΝΙΚΑ