Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Συμμετοχή σε δράσεις για το Νερό. 


 

•Ένα πολύ μικρό, αλλά πλήρως εύστοχο και κατανοητό, κινούμενο γραφικό σχέδιο που εξηγεί πώς, κάνοντας χώρο για το νερό, σε ολόκληρη την λεκάνη απορροής ενός ρέματος, οι επιπτώσεις των πλημμυρών στις παραρεμάτιες κοινότητες μπορούν να μειωθούν. Συνεργαζόμενοι επιστημονικοί φορείς και επιστήμονες μπορούν να κάνουν την διαφορά στον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τις πλημμύρες, μελετώντας τα ρέματα σε κλίμακα λεκάνης απορροής, μέσω πρακτικών επιτόπιων δράσεων και ενθάρρυνση πρακτικών διαχείρισης γης που ωφελούν τόσο τους ανθρώπους όσο και την άγρια ​​φύση. Αρχικό βίντεο: https://vimeo.com/174936098 Στην μετάφραση συνεργάστηκαν: - Ελπινίκη Σταυριανοπούλου - Παντελής Παντελόγλου - Δημήτρης Θεοδοσόπουλος Συγχρονισμός υποτίτλων: - Παντελής Παντελόγλου Και στο YouTube

 


 

 21-22 Απριλίου 2018: Σαββατοκύριακο Αυτοδιαχείρισης της άρδευσης στο Πήλιο 

Στο πόδι τρία χωριά του Πηλίου- Δράκεια, Σταγιάτες και Άγιος Γεώργιος Ανακασιάς- αυτό το ΣΚ. 
Κάτοικοι και αλληλέγγυοι θα αποκαταστήσουν τα αυλάκια άρδευσης τα οποία υπέστησαν ζημιές από τις έντονες βροχοπτώσεις του χειμώνα.Οι ζημιές ιδιαίτερα στα δύο πρώτα χωριά είναι εκτεταμένες λόγω κατολισθήσεων και πτώσης δέντρων και θα χρειαστεί πολύ δουλειά για να μπει το νερό στο αυλάκι έγκαιρα την τρέχουσα αρδευτική περίοδο.
Ως γνωστόν  η συντριπτική πλειοψηφία των χωριών που ανήκουν... Περισσότερα (εδώ)

•"Επιστροφή στην Βρύση"

 

 

 

 

 

 


 

•Η ΚΑΛΛΙΣΤΩ διοργανώνει την Πέμπτη 15 Μαρτίου, στις 7.30 μ.μ. (ΕΔΟΘΠροξένου Κορομηλά 51, 4ος όροφος), εκδήλωση με θέμα :

"Κινήματα και Περιβάλλον: Νερό-Χρυσός-Πετρέλαιο". 

Ομιλητές θα είναι οι Χριστίνα Κονταξή, Διευθύντρια Περιβαλλοντικής Οργάνωσης «Δίκτυο Μεσόγειος SOS», Κυριάκος Παναγιωτόπουλος, Ομότιμος καθηγητής Εδαφολογίας ΑΠΘ και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αριστοτέλη και Γιάννης Παπαδημητρίου, νομικός, μέλος της «Πρωτοβουλίας κατά της έρευνας και εξόρυξης υδρογονανθράκων στην Ήπειρο».  

Θα υπάρξει ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα της επαπειλούμενης ιδιωτικοποίησης/εμπορευματοποίησης του νερού (μέσω πώλησης ποσοστού μετοχών των ΕΥΑΘ και ΕΥΔΑΠ από το ΤΑΙΠΕΔ και ένταξης των υπόλοιπων μετοχών που ανήκουν στο δημόσιο στο "Υπερταμείο"). Η εκδήλωση εντάσσεται στην καμπάνια «Ε, όχι και το νερό! Είναι κοινό αγαθό», ως μία από τις δράσεις που διοργανώνονται μέχρι την επέτειο του δημοψηφίσματος για το νερό στη Θεσσαλονίκη, που έγινε τον Μάιο του 2014. Τέλος, σκοπεύουμε να διαβάσουμε το μήνυμα που μας στάλθηκε από την ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΗΛΙΟΥ ΚΑΙ ΒΟΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ και να προτείνουμε την έκδοση ψηφίσματος ενάντια στην δίωξη των τριών Σταγιατιωτών και την προσαγωγή τους στη δίκη, τη Δευτέρα 19 Μαρτίου. 

Σπύρος Ψαρούδας
ΓΕΝΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ - ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ  

ΚΑΛΛΙΣΤΩ
Περιβαλλοντική Οργάνωση για την Άγρια Ζωή και τη Φύση


  • «Ε, όχι και το Νερό! Είναι κοινό αγαθό»  Πανελλαδική καμπάνια Περισσότερα στην σελίδα μας Οικολογία -Νερό

     100 Δράσεις για το νερό   


  • Σώζουμε το Ρέμα της Ραφήνας - σώζουμε ζωές! Κίνηση για την προστασία του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας.  Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

   • 4η Συνάντηση Πανελλαδικής Συμαχίας για το Νερό. 18-19 Νοεμβρίου  2017 στο Βόλο

 

 Όποιος θέλει να φτάσει στην πηγή πρέπει να πάει κόντρα στο ρεύμα 

 Όταν πολεμάς για  τη  Λευτεριά , είσαι  κιόλας   Λεύτερος   -  Ν. Καζαντζάκης

“Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας”

Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)  

Cookie Policy

This site uses cookies to store information on your computer.

Do you accept?