Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

 

•Μια ξεχωριστή γιορταστική εκδήλωση για την πασχαλινή εκδρομή στο Abruzzo  πραγματοποιήθηκε την  Παρασκευή 11 Μαίου 2018 . Φίλοι και φίλες της Εναλλακτικής που συμμετείχαμε στην εκδρομή του Πάσχα  παρουσιάσαμε- με εικόνες και με λόγο τις εμπειρίες που ζήσαμε και την ενημέρωση που είχαμε στις οκτώ ημέρες που μείναμε εκεί.

 Περισσότερα (εδώ)

 

 

 Παρακολουθήστε το βίντεο που ετοιμάσαμε για την εμπειρία μας στο Abruzzo( εδώ )

 

 


 

•Όπως είναι γνωστό σε όλη την Ήπειρο, διεξάγονται  “έρευνες” για εξόρυξη πετρελαίου με τη μέθοδο της υδραυλικής ρωγμάτωσης (frackingOi “έρευνες” αυτές έχουν ήδη καταστροφικές συνέπειες –και αν συνεχισθούν θα έχουν ακόμη μεγαλύτερες- τόσο στο μοναδικό περιβάλλον της Ηπειρωτικής φύσης και  στην πλούσια ιστορική και λαογραφική της παράδοση, όσο και στην τοπική οικονομία.

Η Εναλλακτική Δράση που από την αρχή της δημιουργίας της έχει πάρει πρωτοβουλίες για την  προστασία και ήπια ανάπτυξη της Ηπείρου, συμπαραστέκεται στους φορείς και τα κινήματα που αγωνίζονται εναντίον της εξόρυξης και καλεί τα μέλη και τις/τους φίλους/ες της στην Ημερίδα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, τη Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018, ώρα 17.00', στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών Κλεισθένους 15, 7ος όροφος, πλατεία Κοτζιά, Ομόνοια. 

Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στο επισυναπτόμενο link.


• H Ώρα της Γής    Σάββατο 24 Μαρτίου 2018, 20:30 – 21:30   

Η Ώρα της Γης είναι η μεγαλύτερη συμμετοχική εκστρατεία ευαισθητοποίησης που υπήρξε ποτέ για την προστασία του πλανήτη μας. Ξεκίνησε το 2007 στο Σύδνεϋ της Αυστραλίας και έκτοτε κινητοποιεί εκατομμύρια πολίτες, επιχειρήσεις και φορείς, κάθε χρόνο σε περισσότερες από 170 χώρες. Φέτος, έρχεται το Σάββατο 24 Μαρτίου και μας καλεί να σβήσουμε τα φώτα για μία ώρα, 20:30 με 21:30 και να συνδεθούμε με τη μοναδική ζωή που μας περιβάλλει! www.wwf.gr


 • Σώστε το Μεγάλο Καβούρι (το ψήφισμα Avaaz εδώ )

 •Ψήφισμα Avaaz για την καταστροφή του Αμαζονίου (εδώ). 


 • Δωρεάν διάθεση σπόρων παραδοσιακών ποικιλιών απο τον  Περιβαλλοντικό Όμιλο Σαλαμίνας (περισσότερα εδώ).  


  • Όχι στις νέες συμβάσεις για υδρογονάνθρακες (περισσότερα εδώ 


• Παγκόσμια Ημέρα για τη Μάνα Γη. 

Η Εναλλακτική Δράση διοργάνωσε  με τη στήριξη του χώρου τέχνης “Πολυμήχανο”  και του αυτοδιαχειριζόμενου χώρου “Nosotros”, 

τετραήμερο 21-24 Απριλίου 2017 με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τη Μάνα Γη

Την Παρασκευή 21 Απριλίου παρουσιάστηκε το βιβλίο Vivir Bier του Fernando Mamani  και πολίτες της Νότιας Αμερικής μετέφεραν τις εμπειρίες τους.  Το Σάββατο 22 Απριλίου έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής από τους μαθητές της Σχολής ζωγραφικής με την επίβλεψη του ζωγράφου Στράτου Ασλανίδη, στον αυτοδιαχειριζόμενου χώρου “Nosotros”. Η έκθεση συνεχίστηκε  μέχρι 6 Μαΐου και όσοι εξέθεσαν έργα παρέλαβανέπαινο συμμετοχής. Tην Κυριακή 23 Απριλίου έγινε πεζοπορία στον Κιθαιρώνα και καλλιτεχνικά δρώμενα στην φύση αφιερωμένα στην Μάνα Γη. Ακόμα  επισκεφτήκαμε το  υπέροχο κάστρο στις Ελευθερές. Τέλος οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν την Δευτέρα 24 Απριλίου με την παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης “Η Γυναίκα του Δάσους” του συγγραφέα και σκηνοθέτη Γιάννη Πετρόπουλου,  που έγινε δεκτή με μεγάλη ικανοποίηση. Υπάρχει διαθέσιμο σχετικό βίντεο. Δείτε το  εδώ.  

 Όποιος θέλει να φτάσει στην πηγή πρέπει να πάει κόντρα στο ρεύμα 

 Όταν πολεμάς για  τη  Λευτεριά , είσαι  κιόλας   Λεύτερος   -  Ν. Καζαντζάκης

“Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας”

Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)  

Cookie Policy

This site uses cookies to store information on your computer.

Do you accept?