Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

 


  •Την Αμοργό,  το νησί του απέραντου γαλάζιου, επισκεφτήκαμε  φέτος για το καθιερωμένο πια οκταήμερο εναλλακτικών διακοπών, συνδυάζοντας την περιήγησή μας με τα Κουφονήσια, πραγματικά στολίδια την καρδιά του Αιγαίου. Ηταν μια επιλογή που κατά την άποψή μας “δένει” εξαιρετικά με τη χρονιά της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς όπως έχει ανακηρυχθεί το 2018. Σύντομα λεπτομέριες απο τις εκδηλώσεις στην Αμοργό.


  • Ο συνδυασμός της πεζοπορίας στο φαράγγι  στους Στρόμπωνες με την πλούσια βλάστηση και τα πολλά   τρεχούμενα νερά, με το μπάνιο στη γραφική παραλία της  Χιλιαδούς,  στα κρυστάλλινα νερά του Αιγαίου, στην   ανατολική Εύβοια είναι μια πολύ καλή πρόταση για  Κυριακάτικη εξόρμηση ,αυτή την περίοδο, 1 Ιουλίου 2018.   


 

•Ο συνδυασμός του περιπάτου στο ιστορικό λιμάνι του νησιού, με την  ξενάγηση στον πευκόφυτο λόφο της Παλιαχώρας, της Βυζαντινής καστροπολιτείας της Αίγινας και το  μπάνιο  στη γραφική παραλία της; Αγίας Μαρίνας, είναι αυτό που προσέφερε  η καλοκαιρινή απόδραση  της Εναλλακτικής Δράσης  στην Αίγινα, την Κυριακή 24 Ιουνίου 2018.  


 

Η ενημέρωση για την ιστορία και την εξέλιξη του ισλαμικού πολιτισμού είναι όχι μόνο σημαντική, αλλά και πολύ επίκαιρη. Στα πλαίσια λοιπόν της προσπάθειας που καταβάλλει η Εναλλακτική Δράση για ενημέρωση των φίλων και των μελών της στην ιστορική εξέλιξη όλων των πολιτισμών  επισκεφτήκαμε και να ξεναγηθήκαμε  για μια ακόμη φορά στα εκθέματα Ισλαμικής τέχνης στο μουσείο Μπενάκη την Κυριακή 17 Ιουνίου 2018.


 •Η περιήγηση και η ξενάγηση την Κυριακή 10 Ιουνίου 2018, στον  αρχαιολογικό χώρο του Ραμνούντα. Μνημεία όπως, (Ιερά Νέμεσης και Θέμιδας , ταφικός περίβολοι, φρούριο, επαύλεις,  αρχαίο  λιμάνι, θέατρο, πύργοι, ιερό Αμφιάραου κ.α) με ιδιαίτερου κοινωνικοπολιτικού χαρακτήρα του αρχαίου  δήμου του  Ραμνούντα,  που ανήκε στην  Αιαντίδα φυλή. Πολύ περισσότερο που όλα αυτά τα μνημεία βρίσκονται σε ένα εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον μπροστά στη θάλασσα. 


 •Την Τρίτη 5 Ιουνίου 2018, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, που η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους είναι ελεύθερη, θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο για  την περιήγηση στον πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση “Οι αμέτρητες όψεις του ωραίου”.


•Τα ενδιαφέροντα μνημεία ελληνιστικής και  ρωμαϊκής  περιόδου όπως η Ρωμαϊκή Αγορά, η Βιβλιοθήκη του Ανδριανού και   το Ωρολόγιο του Κυρρήλου  γνωστό σαν Αέρηδες θα περιλαμβάνει η ξενάγηση της Κυριακής 3 Ιουνίου 2018. 


•Πραγματοποιήθηκε το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος (26-27-28 Μαίου 2018) στη μοναδική φύση με πλατάνια και τρεχούμενα νερά, στις πηγές του Αχέροντα, με τη βαρκάδα ως τις Πύλες του Άδη στο Νεκρομαντείο, σε συνδυασμό με τα ιστορικά μνημεία στη Νικόπολη,  την Κασσώπη, το Ζάλογγο και το Σούλι, την επίσκεψη στην πανέμορφη Πάργα και τα απολαυστικά μπάνια στις γραφικές παραλίες της Λυγιάς, της Βαλανιδόραχης και της Αμμουδιάς και ικανοποίησε και τις πιο απαιτητικές προσδοκίες από μια εναλλακτική εξόρμηση σαν την δική μας. 


 •Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων 18 Μαίου 2018

Την Παρασκευή 18 Μαϊου,  ξενάγηση στο Μουσείο της Ακρόπολης, στο οποίο η είσοδος είναι ελεύθερη, διότι η 18 Μαϊου είναι Παγκόσμια Ημέρα των Μουσείων. Περισσότερα(εδώ)

Το Σάββατο 19 Μαϊου, θα γίνει ξενάγηση σε αρχαιολογικούς χώρους του αρχαίου Αθμονίου, σημερινό ΜαρούσιΠερισσότερα (εδώ)

Οι αρχαιότητες που επισκεφτήκαμε βρίσκονται στο χώρο του ΟΑΚΑ και κοντά στο Ιασώ, ενώ η ξενάγηση έγινε με τη στήριξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής.  


 Στο φαράγγι του Βουραϊκού, μια από τις ωραιότερες διαδρομές της Ευρώπης, θα απολαύσουμε την πεζοπορία στο γιορταστικό, 38ο   Πανελλήνιο πέρασμα  την Κυριακή 13 Μαίου 2018


 •Οδοιπορικό σε μνημεία και τόπους αγώνων και θυσιών εναντίον του Ναζισμού και του Φασισμού. Κυριακή 29 Απριλίου 2018


 •Πρωτομαγιάτικη εξόρμηση στον μυθικό Όλυμπο,  που περιλαμβάνει τη γνωριμία με την ιστορία του Δίον, την απόλαυση της φύσης στον Ενιπέα .


•Την Κυριακή 22 Απριλίου 2018 πραγματοποιήθηκε ακόμη μια ξενάγηση αλληλεγγύης που θα περιλάμβανε τις αρχαιότητες της Ακαδημίας Πλάτωνος και του Λόφου του Ιππίου Κολωνού. 


 •Στην Αρχαία Αγορά την Κυριακή 15 Απριλίου 2018 , το χώρο που χτυπούσε η καρδιά της άμεσης δημοκρατίας στην κλασική Αθήνα, πραγματοποίησε ξενάγηση η Εναλλακτική Δράση . 


•Πάσχα στην περιοχή του Αμπρούτσο, στα Απένινα Όρη , στην Ιταλία

 Παρακολουθήστε το βίντεο που ετοιμάσαμε απο την επίσκεψή μας στο Abruzzo στην Ιταλία.(ΕΔΩ)

Εδώ για ένα αιώνα βρίσκεται σε εξέλιξη ένα από τα πιο ενδιαφέροντα εγχειρήματα ήπιου εναλλακτικού τουρισμού στον κόσμο και θα έχουμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε ,να ξεναγηθούμε και να πεζοπορήσουμε για μια εβδομάδα με την εκδρομή που οργανώνει η Εναλλακτική Δράση            από 4 έως -11 Απριλίου . Με την ευκαιρία αυτή θα επισκεφθούμε επίσης τη Ρώμη, τη Νάπολη, την Καζέρτα την Πομπηία και φυσικά τον Βεζούβιο, από τις πλαγιές του οποίου  ο Σπάρτακος ξεκίνησε τη μεγάλη εξέγερση. Περισσότερα (εδώ)


•Ξενάγηση στον Αρχαιολογικό χώρο της Πύλης του Αδριανού,Ναού του Ολυμπίου Διός και του Βαλανείου. Κυριακή 1 Απριλίου 2018

Στο ανοιξιάτικο τοπίο των μνημείων που γειτνιάζουν με τον Ιλισσό και την κρήνη της Καλλιρρόης θα περιηγηθούμε την Κυριακή 1 Απριλίου,  για να ξεναγηθούμε σε μνημεία όπως η  Πύλη του Αδριανού, ο Ναός του Ολυμπίου  Διός, το ρωμαϊκό βαλανείο, τις πύλες του Θεμιστόκλειου τείχους κ.α.


• Ναύπλιο,Δερβενάκια και ΣτεφάνιΈνα ενδιαφέρον διήμερο σε τόπους με πλούσιο ιστορικό ενδιαφέρον και σε μνημεία όχι μόνο πολιτιστικής, αλλά και ξεχωριστής φυσιολατρικής αξίας προγραμματήσε η Εναλλακτική  Δράση για τις 24 και 25 Μαρτίου.  


  •ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΑΪΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ  Κυριακή 18 Μαρτίου 11π.μ

Η επίσκεψη σε ένα νεοκλασικό κτίριο  πραγματικό αρχιτεκτονικό κόσμημα στην καρδιά της Αθήνας αποτελεί από μόνη της μια ευκαιρία για αισθητική και καλλιτεχνική ενημέρωση. Όταν όμως αυτή η επίσκεψη συνδυάζεται με τη γνωριμία με μια πολύ αξιόλογη συλλογή από παραδοσιακά μουσικά όργανα από τα οποία  το κάθε ένα ξεχωριστά αλλά και όλα μαζί παράγουν ήχους και μελωδίες που αποτελούν μέρος της πολιτιστικής ταυτότητας πολλών περιοχών της χώρας μας τότε πλέον το ενδιαφέρον γίνεται πολύ ιδιαίτερο.  Περισσότερα (εδώ)


  • Ιστορική αναδρομή στην ελληνική βιομηχανία και τους εργατικούς αγώνες στην Ελλάδα. 

Με αφορμή την έκθεση “160 χρόνια  made in Greece”, που αναφέρεται στην ιστορία της ελληνικής βιομηχανίας και  παρουσιάζεται στην Τεχνόπολη (Γκάζι) μέχρι τις 25 Μαρτίου, η Εναλλακτική Δράση  πραγματοποίησε επίσκεψη το Σάββατο 17 Μαρτίου.  Περισσότερα (εδώ)


 • Πεζοπορία στο δάσος του Κιθαιρώνα , επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο των Ελευθερών και περιήγηση στα Βίλια και το Πόρτο Γερμενό .     

  Συνθέτουν το πρόγραμμα της  εξόρμησης της Εναλλακτικής Δράσης την Κυριακή 11 Μαρτίου 2018.  


 • Ξενάγηση στους Δελφούς στον αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο και προαιρετική πεζοπορία στο αρχαίο μονοπάτι από τους Δελφούς  στην Αρχαία Κίρρα, πραγματοποιήθηκε στις 4 Μαρτίου . 


 • Ιστορικός περίπατος στο Μοναστηράκι και του Ψυρρή. Το Μοναστηράκι, μια συνοικία που λειτουργώντας σαν κέντρο του μικροεμπορίου αποτελεί σταυροδρόμι όπου συνυπάρχουν μνημεία   διαφορετικών  ιστορικών καταβολών και άνθρωποι με διαφορετικές πολιτιστικές ταυτότητες όπως και τη συνοικία του Ψυρρή, όπου παραδοσιακό   αρχοντικό χρώμα δίνει τον τόνο της κοσμικής κίνησης και της κοινωνικής ζωής στο διάβα δύο αιώνων  περιηγηθήκαμε την Κυριακή 25  Φεβρουαρίου στον ιστορικό μας περίπατο.


 •Τριήμερο Καθαρής Δευτέρας-Στο Αποκριάτικο Μπουρανί του Τυρνάβου, στα Αμπελάκια και τη Ραψάνη

Με αφορμή τα διονυσιακά αποκριάτικα έθιμα “Μπουρανί”  στον Τύρναβο θα έχουμε επίσης την ευκαιρία στο τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας, να γνωρίσουμε την πρωτοπόρα παράδοση του συνεταιριστικού αυτοδιαχειριστικού πνεύματος που άνθισε το 18ο αιώνα στα Αμπελάκια, τα κρασοχώρια του Ολύμπου, τη Ραψάνη, την Κρανιά και τον ο Πυργετό, από όπου,  όπως λέει ο μύθος προμηθεύονταν  οι θεοί το νέκταρ για τα συμπόσια και το εξαιρετικό παραθαλάσσιο Στόμιο με το μοναδικό τοπίο του Δέλτα του Πηνειού. 


 •Ξενάγηση στο Μουσείο  Ελληνικής Σύγχρονης Τέχνης θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε δύο εκθέσεις.Μία που οργανώνεται από το ίδιο το Μουσείο με συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες , εχει τίτλο Face Forward …into my home και τελειώνει                     στις 18 Φεβρουαρίου και μια που οργανώνεται από την Ένωση Ελλήνων Τεχνοκριτικών  AICA-Hellas έχει τίτλο  “Θεωρήματα”

(Βίντεο Ξενάγηση Σ.Ζέκη)


 •Ξενάγηση στο Βυζαντινό Μουσείο και την έκθεση Βαρλάμου.

Η περιήγηση ξενάγηση σε εκθέματα αρχιτεκτονικής, εικονογράφησης και γλυπτικής του Βυζαντινού μουσείου, συνδυασμένη με ιστορική αναφορά (οικονομική, πολιτική και ιδεολογική) στις περιόδους της ρωμαϊκής και βυζαντινής αυτοκρατορίας  θα είναι το πρώτο μέρος της ξενάγησης της Κυριακής 28 Ιανουαρίου Το δεύτερο μέρος θα καλύψει η επίσκεψη και ξενάγηση στην περιοδική έκθεση πινάκων (λάδι και ακουαρέλα), σχεδίων και χαρακτικών του ζωγράφου και χαράκτη Γιώργη Βαρλάμου(1922-2013). 


 •Περιήγηση  στην  Αγόριανη -Πεζοπορία στον Παρνασσό

Την ονομάζουν αντίπαλο δέος της Αράχωβας  και δεν έχουν άδικο. Η Αγόριανη με τα πετρόκτιστα καλντερίμια και σπίτια, με τα πλατάνια και τον καταρράκτη, ανάμεσα στα ελατοδάση του Παρνασσού και με την γνήσια αυθεντικότητα της δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τον κοσμοπολιτισμό . Το πανέμορφο αυτό χωριό θα περιηγηθούμε στην εξόρμησή μας την Κυριακή 21 Ιανουαρίου συνδυάζοντας την επίσκεψη με ευχάριστη πεζοπορία στο μονοποτάτι Ε4 στην καρδιά του εθνικού δρυμού του Παρνασσού. 


 •Ξενάγηση στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Έναν από τους παλαιότερους πολιτισμούς της Ευρώπης που αναπτύχθηκε στις Κυκλάδες κατά την 3η και 2η χιλιετία π.Χ., και τη σχέση του με τις υπόλοιπες περιόδους του αρχαίου πολιτισμού θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε μέσα από τα περίφημα κυκλαδικά ειδώλια αλλά και άλλα εκθέματα του Μουσείου κυκλαδικής τέχνης, που θα επισκεφθούμε την  Κυριακή 14 Ιανουαρίου


 •Εξόρμηση στην Ήπειρο- Χριστούγεννα  23-26 Δεκεμβρίου 2017

Στη γοητευτική φύση και το μεγαλείο του μοναδικού ηπειρώτικου τοπίου στο Ζαγόρι και το Πωγώνι  όπου υπάρχουν δεκάδες χωριά φτιαγμένα εδώ και αιώνες από σμιλεμένη πέτρα και με την ιδιαίτερη αισθητική της ηπειρώτικης αρχιτεκτονικής, τυλιγμένα  σε θρύλους και παραδόσεις αιώνων επισκεφτήκαμε  τα Χριστούγεννα. Ταυτόχρονα  απολαύσαμε τις βόλτες και τις περιηγήσεις στα ξακουστά Γιάννενα καθώς και την ξενάγηση στο πρώτο μαντείο του αρχαίου κόσμου, το Μαντείο της Δωδώνης  με το εξαιρετικό θέατρο από την εποχή του Πύρρου.  Οι επισκέψεις, οι ξεναγήσεις και οι πεζοπορίες σε χωριά του Ζαγορίου όπως το Μονοδένδρι, η Βίτσα, η Αρίστη, ο Βίκος και η  ιστορική Κόνιστσα, χωριά στην κυριολεξία κρυμμένα ανάμεσα στα ποτάμια,  του Αώου, του Βίκου και του Βοϊδομάτη και σε φαράγγια, με κυρίαρχο επιβλητικό φαράγγι του Βίκου είναι πραγματικά αξέχαστες εμπειρίες. Αν σε αυτά προσθέσουμε τα Πωγωνοχώρια, όπως ο Παρκάλαμος, το Δολιανά, το Δελβινάκι οι Κουκλιοί, με τα πλούσια δάση  που ανάμεσα τους κυλάει ο ποταμός Καλαμάς και προβάλλει τα ήρεμα νερά της η Λίμνη της Ζαραβίνας, έχουμε ένα συνδυασμό βγαλμένο από την αυθεντική ζωή και παράδοση. Την φωτογράφιση έκανε η Χρυσούλα Λεύκου. Μπορείτε να δείτε τα σχετικά άλμπουμ ,όπως στην Αρχαία Δωδώνη

Τα μοναδικής αισθητικής και θαυμαστής λαογραφίας χωριά του Ζαγορίου και του Πωγωνίου, κρυμμένα ανάμεσα σε ποτάμια όπως ο  Βίκος, ο Αώος και ο Καλαμάς, με τα πλούσια δάση και τα εντυπωσιακά φαράγγια, σε συνδυασμό με έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους, όπως αυτός του αρχαίου μαντείου και του θεάτρου της Δωδώνης και με τα μνημεία και τη λίμνη της πόλης των Ιωαννίνων,  περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα της φετινής χριστουγεννιάτικης εξόρμησης της Εναλλακτικής Δράσης. 


•Εξόρμηση Φώτων 6-7 Ιανουαρίου 2017

Μία εξόρμηση πλούσια σε φυσικά τοπία (δάσος Στρ&omicron

 Όποιος θέλει να φτάσει στην πηγή πρέπει να πάει κόντρα στο ρεύμα 

 Όταν πολεμάς για  τη  Λευτεριά , είσαι  κιόλας   Λεύτερος   -  Ν. Καζαντζάκης

“Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας”

Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)  

Cookie Policy

This site uses cookies to store information on your computer.

Do you accept?