Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

 

 

 

•Από το Λευκό Πύργο ως το Ιμαρέτ, στην Καβάλα και από τη Λίμνη Κερκίνη ως το Παρανέστι, στη Δράμα η μακεδονική γη “κρύβει” μοναδικό ιστορικό, φυσιολατρικό και πολιτιστικό πλούτο που ανακαλύψαμε και γνωρίσαμε στην εξαήμερη χριστουγεννιάτικη εξόρμησή μας   24-29 Δεκεμβρίου 2019


 

•  ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ    -----   ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΚΑΙ ΞΕΝΑΓΗΞΣΗ ΣΤΑ ΟΘΩΜΑΝΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ  

Στον περίπατο αυτό  ξεναγηθήκαμε στα απομεινάρια μιας Αθήνας, άγνωστης στους πολλούς, της Αθήνας των οθωμανικών χρόνων, γιατί αυτή η εποχή είναι ένα κομμάτι της ιστορίας που πρέπει να γνωρίζουμε, για να κατανοήσουμε πληρέστερα την ιστορική εξέλιξη.  


 

•  Μια ξεχωριστού ενδιαφέροντος ξενάγηση στο Κωρύκειο Άντρο, το  σπήλαιο που κατοικούσαν οι Κωρύκεις Νύμφες και οι αρχαίοι το είχαν αφιερώσει στο θεό Πάνα, όπως και μια ευχάριστη πεζοπορία με παράλληλη οικοξενάγηση στον πυρήνα του Εθνικού Δρυμού του Παρνασσού  ήταν  το πρόγραμμα της εξόρμησης την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου  2019.


•Δύο πολύ σημαντικοί χώροι ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, όπως είναι ο Μυστράς και η Μονεμβασιά  και το κοινοτικό, αειφόρο εγχείρημα της Κιβωτού Κορογώνα, στη νότια Λακωνία, συμπεριλήφθηκαν στο πρόγραμμα της διήμερης εξόρμησης της Εναλλακτικής Δράσης το Σαββατοκύριακο 23 και 24 Νοεμβρίου 2019.


 • Επίσκεψη και ξενάγηση στη νέα ανασκαφή στον περίκλειστο χώρο του Μουσείου της Ακρόπολης όπως και στα υπόλοιπα εκθέματα των ορόφων του Μουσείου θα πραγματοποιήσει η Εναλλακτική Δράση την Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019.


 •Επίσκεψη στο Μουσείο Υδροκίνησης, πεζοπορία στο Μαίναλο και  περιήγηση στη  Δημητσάνα, τη Βυτίνα και το Ζυγοβίστι πραγματοποίησε η  Εναλλακτική Δράση την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019 


 •Σε ένα ιδιαίτερου φυσικού κάλους τοπίο με πλούσια βλάστηση πραγματοποιίησε, στην Ορεινή Κορινθία, η Εναλλακτική Δράση την Κυριακή 6 Οκτωβρίου. 


 

• Η Εναλλακτική Δράση σε συνεργασία με το Σύλλογο Εξορισθέντων  Μακρονήσου πραγματοποίήσε επίσκεψη και ξενάγηση  στο μαρτυρικό νησί της Μακρονήσου την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019


  •Στην Τήλο  οργανώσαμε και  φέτος σε συνεργασία  όπως πάντα, με τοπικούς φορείς τις  καθιερωμένες πλέον εναλλακτικές διακοπές του      Σεπτεμβρίου. 


  •Ένας ανοιξιάτικος περίπατος στους λόφους της Πνύκας του Φιλοπάππου και του Αρείου Πάγου με παράλληλη ξενάγηση για την ιδιαίτερη ιστορικότητα των μνημείων που υπήρξαν ή υπάρχουν καθώς και των θεσμών που για αιώνες λειτούργησαν σε αυτούς τους λόφους ήταν η πρόταση της Εναλλακτικής Δράσης για το πρωϊνό της Κυριακής 5 Μαϊου 2019. 


• Φέτος το Πάσχα 2019 ανακαλύψαμε την κρυφή γοητεία της Θράκης τόσο στις ιστορικές πόλεις και  χωριά (Ξάνθη, Πομακοχώρια, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη, Φερές, Σουφλί), όσο και την  μοναδική φύση της (Δάσος Δαδιάς, Παρανέστια Τέμπη, Δέλτα Έβρου, Λίμνη  Βιστονίδα,  υγρότοπος Πόρτο Λάγος,  Δέλτα Νέστου) 


 

Με αφορμή τη συμπλήρωση 52 χρόνων από την επιβολή της στρατιωτικής δικτατορίας στη χώρα μας, η Εναλλακτική  Δράση θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 21 Απριλίου ξενάγηση μνήμης στο Μουσείο Αντιδικτατορικής Δημοκρατικής Αντίστασης, πρώην στρατόπεδο ΕΑΤ-ΕΣΑ, με τη στήριξη του Συλλόγου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων (Σ.Φ.Ε.Α) 1967-1974


• Την Πλάκα, τη γοητευτική συνοικία, όπου χτυπά η καρδιά της Παλιάς Αθήνας  περιηγηθήκαμε την Κυριακή 31 Μαρτίου 2019.


 

•Στον εξαιρετικής αισθητικής, καλλιτεχνικής και ιστορικής αξίας Ναό του Επικούρειου Απόλλωνα στις Βάσσες (μνημείο Ουνέσκο)  ξεναγηθήκαμε το διήμερο της 25ης Μαρτίου


 

• Τα αποκριάτικα σατυρικά έθιμα  της Νάουσας  με  "τους Γενίτσαρους και τις  Μπούλες”, με έντονο το διονυσιακό στοιχείο, θεωρούνται από τα πιο αυθεντικά στη χώρα μας. Με αφορμή λοιπόν τη συμμετοχή μας στο ναουσαίϊκο καρναβάλι  γνωρίσαμε τη μακεδονική ιστορία τόσο την αρχαία, στη Βεργίνα (Αιγές) και το Δίον, όσο και τη βυζαντινή και τη νεότερη με την περιήγηση στις πανέμορφες ιστορικές πόλεις Έδεσσα και άουσα. Παράλληλα  απολαύσαμε τα κούλουμα την Καθαρή Δευτέρα 11 Μαρτίου 2019 στον υπαίθριο χώρο, του Πάρκου του Αγίου Νικολάου στους πρόποδες του επιβλητικού βουνού Βέρμιου.  


 

 •Την Αρχαία Αγορά, το εμβληματικό σημείο συνάντησης και διαβούλευσης των αρχαίων Αθηναίων, καθώς προετοιμάζονταν για τις τακτικές μηνιαίες συνεδριάσεις της Άμεσης Δημοκρατίας στην Πνύκα, ΔΕΝ καταφέραμε να περιηγηθούμε την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019 , λόγω καιρού.


 

 •Την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019, πραγματοποιήσαμε ενδιαφέρουσες ξεναγήσεις στο Τελεστήριο της Ελευσίνας και στο μουσείο,  όπως και στο Μουσείο των Μεγάρων και την εξαιρετικής αισθητικής Κρήνη του Θεαγένους. 


 •Στο ορεινό πάρκο της Παύλιανης, ένα  από τα  πολύ ωραία παραδοσιακά χωριά της Ρούμελης, που βρίσκεται στην είσοδο του Εθνικού Δρυμού της Οίτης, είχουμε την ευκαιρία να κάνουμε μια απολαυστική και εύκολη πεζοπορία σε ένα εντυπωσιακό μονοπάτι με αιωνόβια δένδρα και πολλά νερά την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019


• Στη μικρή κοιλάδα του Κεραμικού, που διαμορφώνεται από τα νερά του Ηριδανού, στο πλάι της Αρχαίας Αγοράς, υπάρχουν πολλά και σημαντικά μνημεία από την αρχαιότητα. Επίσης πολλά και ενδιαφέροντα ευρήματα από τις ανασκαφές στεγάζονται στο Μουσείο. Τις δομές και τα ευρήματα στο χώρο του Κεραμικού, που πλουτίζουν την  ιστορική  γνώση για την αρχαιότητα γνωρίσαμε στην ξενάγηση που πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία η Εναλλακτική Δράση την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου. 2019  


 • ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ  ΣΤΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΕΡΑΣ ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ  

Με στόχο το σταμάτημα κάθε διαδικασίας για την εμπορευματοποίηση και τσιμεντοποίηση του αρχαιολογικού χώρου της Αγροτέρας Αρτέμιδας, αλλά και γενικότερα εναντίον της εκποίησης των ιστορικών μνημείων, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019 κινητοποίηση με ξενάγηση διαμαρτυρίας, τόσο στο χώρο που κινδυνεύει άμεσα, όσο και στο χώρο του Ολυμπιείου και των παριλισίων μνημείων, αφού ήδη χιλιάδες μνημεία έχουν ενταχθεί στο Υπερταμείο και κινδυνεύουν με εκποίηση.  Δελτίο ΤύπουΕΔΩ 

Για την κινητοποίηση που οργανώθηκε από την Σύμπραξη για τα ΙστορικάΜνημεία    


 •Με ξενάγηση στο Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, στο αρχαίο θέατρο Θορικού και οικοξενάγηση στους σημαντικούς  υγρότοπους της Αναβύσσου θα συνδυασθεί φέτος το κόψιμο της πίττας της Εναλλακτικής Δράσης την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019.   


 • Ξενάγηση στα μνημεία του Κινέζικου πολιτισμού πραγματοποίησε η Εναλλακτική Δράση στο Μουσείο της Ακρόπολης την Κυριακή 13/01/19. 


 

 

 

 

 Όποιος θέλει να φτάσει στην πηγή πρέπει να πάει κόντρα στο ρεύμα 

 Όταν πολεμάς για  τη  Λευτεριά , είσαι  κιόλας   Λεύτερος   -  Ν. Καζαντζάκης

“Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας”

Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)  

Cookie Policy

This site uses cookies to store information on your computer.

Do you accept?