Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Εναλλακτική Δράση για ποιότητα ζωής

ΒΙΟΜΕ

Η ΒΙΟΜΕ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ.ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ. 
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 11/1, 12:00, ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ
Εμείς οι εργαζόμενοι στη συνεργατική ΒΙΟ.ΜΕ. αγωνιζόμαστε 6 χρόνια τώρα για να διατηρήσουμε τις θέσεις εργασίας στο εργοστάσιο που η ιδιοκτησία παράτησε στη μοίρα του. Η οικογένεια Φιλίππου και οι μέτοχοι του ομίλου εγκατέλειψαν μέσα παραγωγής και εργαζόμενους απλήρωτους, μη δείχνοντας το παραμικρό ενδιαφέρον για τίποτα από τα παραπάνω.
Έχουμε καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση σε συνεργασία με δικηγόρους και καθηγητές της νομικής που υποστηρίζουν τον αγώνα μας, για τη λειτουργία του εργοστασίου με νόμιμο και αποτελεσματικό τρόπο, τόσο οικονομικά και παραγωγικά, όσο και για την διακίνηση των προϊόντων. Απαιτούμε:
Ενάντια στη διασπάθιση δημόσιου χρήματος (φόρων και ασφαλιστικών εισφορών εργαζομένων) και για τη διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος έναντι των τεράστιων ποσών που χρωστούν οι επιχειρήσεις Φίλκεραμ ΑΕ και ΒΙΟΜΕ ΑΕ, να δημευτεί ακίνητη και κινητή περιουσία των ιδιοκτητών. Υπάρχουν αμετάκλητες καταδικαστικές αποφάσεις κατά της εργοδοσίας. Κρατικές υπηρεσίες και δημόσιοι οργανισμοί θα έπρεπε να έχουν ήδη παρέμβει. Στη συνέχεια να παραχωρηθούν ή να νοικιαστούν τα ακίνητα στην συνεργατική των εργαζομένων της ΒΙΟ.ΜΕ ώστε να εξασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας (αποδεδειγμένα ,άλλωστε, η συνεργατική δείχνει αυξητικές τάσεις απασχόλησης).
Επίσης, άμεσα το ακίνητο που έχει ήδη δεσμευτεί (και εξαιρεθεί από τον πλειστηριασμό) από προηγούμενη κυβέρνηση, το 2012, να δημευτεί και να
παραχωρηθεί στη συνεργατική για να περάσουμε άμεσα σε κανονική λειτουργία με όσα απαιτούνται για την πλήρη νομιμοποίηση.
Και μάλιστα σε ένα πολύ διαφορετικό εργασιακό περιβάλλον από αυτά που ισχύουν τα τελευταία χρόνια στην χώρα μας:
• Με συμμετοχή τόσο των εργαζομένων όσο και της κοινωνίας στον έλεγχο της παραγωγής
και της διανομής.
• Με έλεγχο μέσα από συνελεύσεις όλης της οικονομικής λειτουργίας.
• Με απόλυτη ισότητα στις αποφάσεις αφού έχουμε όλοι μια ψήφο.
• Με ίσο μεροκάματο για ίσο χρόνο εργασίας.
• Με προσανατολισμό της παραγωγής στις κοινωνικές και περιβαλλοντικές ανάγκες και όχι στη συσσώρευση κέρδους.
Αυτά παλεύουμε τόσα χρόνια τώρα. Οι κυβερνήσεις που έχουν περάσει όλο αυτό το διάστημα δεν έχουν κάνει αυτά που έχουν υποσχεθεί. Δεν έχουν καταθέσει και καμία πρόταση που να στοιχειοθετείται νομικά, άσχετα με ισχυρισμούς μελών πολιτικών παρατάξεων που τους στηρίζουν. Όσα ισχυρίζονται είναι απλά αποπροσανατολισμός και πολιτική παραφιλολογία που απλά δεν ισχύουν.
Εμείς ζητάμε τη στήριξη της κοινωνίας σε αυτόν τον αγώνα, γιατί αφορά τη δυνατότητα όλων των εργαζομένων να πάρουν την οικονομία και ολόκληρη τη ζωή στα χέρια τους.
Απαντάμε: «Αφού δεν μπορείτε εσείς, μπορούμε εμείς». Με την αλληλεγγύη όλης της εργατικής τάξης και της κοινωνίας για να επιβάλουμε τα δικά μας θέλω ακόμη και με το δικό τους αστικό δίκαιο!
Αγωνιστικά, αλληλέγγυα οι εργαζόμενοι στη Συνεργατική Εργαζομένων ΒΙΟ.ΜΕ.


Κίνηση Πολιτών Ηλιούπολης ΚΙ.Π.Η

Πρόσκληση για συνάντηση, σε συλλόγους, κινήσεις πολιτών, συλλογικότητες, φυσικά πρόσωπα, που έχουν ασχοληθεί και νοιάζονται για τη διατήρηση και προστασία ποταμών και ρεμάτων.Στόχος αυτής της συνάντησης είναι οι καταστροφικοί σχεδιασμοί για τη "διευθέτηση" πολλών ποταμών και ρεμάτων, οι οποίοι, αν αφήσουμε να υλοποιηθούν, ή να ολοκληρωθούν, θα προκαλέσουν τεραστίων διαστάσεων οικολογικές καταστροφές, ακόμη, με ανυπολόγιστες επιπτώσεις για τις πόλεις και τις ζωές μας! Επιπλέον υπάρχουν και οι περιπτώσεις της συνεχούς μόλυνσης πολλών εξ αυτών, οπότε η κοινή δράση είναι επιβεβλημένη ακόμη περισσότερο.

Είμαστε πολλοί οι σύλλογοι, συλλογικότητες, φορείς, πρόσωπα, που: 

  • παλεύουμε κατά τόπους ενάντια σ' αυτή την καταστροφική λαίλαπα, σ' έναν αγώνα άνισο, δύσκολο και διαρκή, γεγονός που τον καθιστά ακόμη δυσκολότερο...
  • έχουμε τις ίδιες θέσεις, απόψεις, προτάσεις για την επίλυση των προβλημάτων που υπάρχουν, με φυσικούς τρόπους και μέσα, με σεβασμό σ' αυτά που η φύση με σοφία μας προσφέρει, που οφείλουμε να αξιοποιήσουμε και όχι να καταστρέψουμε...

Δεδομένου οτι τα προβλήματα γύρω από τη διαχείριση των ποτάμιων συστημάτων πολλαπλασιάζονται, πιστεύουμε οτι υπάρχει πλέον έντονη η ανάγκη συντονισμού κοινών δράσεων, διαβημάτων, ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης κλπ. Κι αυτό γιατί, πέραν των όσων προσπαθειών γίνονται για την προστασία των ποταμών και ρεμάτων μας τοπικά, ενώνοντας τις δυνάμεις μας σ' ένα παράλληλο κοινό αγώνα, θα δώσει μεγαλύτερη βαρύτητα και διάσταση σ' αυτές και σίγουρα θα αυξήσει την αποτελεσματικότητά τους!  

Το πως θα γίνει, τι θα γίνει και με ποιό σχήμα, θα το συζητήσουμε και συναποφασίσουμε από κοντά. Η παρούσα χρονική συγκυρία επιβάλλει την πραγματοποίηση αυτής της κοινής προσπάθειας και μάλιστα άμεσα!

 
Σας περιμένουμε την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018, ώρα 11:00, στην καφετέρια 'ΑΙΘΡΙΟΝ', που βρίσκεται στο εμπορικό κέντρο Atrium, στη στοά που συνδέει τη Χαρ. Τρικούπη, την Πανεπιστημίου και την Ιπποκράτους. Συγκεκριμένα έχει εισόδους από Πανεπιστημίου 38, Χαριλάου Τρικούπη 6-10 και από την Ιπποκράτους 3-5, πολύ κοντά στο σταθμό του ΜΕΤΡΟ 'Πανεπιστήμιο'. Το "ΑΙΘΡΙΟΝ" βρίσκεται στο ισόγειο του εμπορικού κέντρου.
 
Παράκληση: ο χώρος μας παρέχεται χωρίς οικονομική επιβάρυνση, με μόνη μας δέσμευση οτι ο καθένας από εμάς θα παραγγείλει κάτι...
 
Σας περιμένουμε. 
Για το ΔΣ της Κι.Π.Η.,
Ευαγγελία Δημητρίου

-- 

      Κι.Π.Η.-  Κίνηση Πολιτών Ηλιούπολης
      Σκρα 10, 163 46 Ηλιούπολη   
      Τ.:2109730215-K.:6944683652 
      F.: 2118005508, 2109718162
      kin.pol.il@gmail.com
      http://www.kipi.gr
      Facebook: 
      Κίνηση Πολιτών Ηλιούπολης(Κι.Π.Η.)
 
 

•Συμμετείχαμε στην Ανοιχτή συνέλευση της Συμμαχίας των Κοινών, που θα πραγματοποιήθηκε  το Σάββατο στις 9 Δεκέμβρη.   

Η συνέλευση επικεντρώθηκε στις Συμπράξεις . 

Αφίσα Αφίσα

 

 

Όποιος θέλει να φτάσει στην πηγή πρέπει να πάει κόντρα στο ρεύμα 

 Όταν  πολεμάς  για  τη  Λευτεριά , είσαι  κιόλας   Λεύτερος   -  Ν. Καζαντζάκης

“Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας”

Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)  

 

Cookie Policy

This site uses cookies to store information on your computer.

Do you accept?