Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

 

 

 


 •Ένας  ακόμη αρχαιολογικός χώρος, ο Ναός της Αγροτέρας Αρτέμιδος κινδυνεύει να εξαφανισθεί. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Εφ.Συν το ΚΑΣ είναι πολύ πιθανό να εγκρίνει την εισήγηση της αρμόδιας διευθύντριας αρχαιοτήτων, για να δομηθεί ο αρχαιολογικός χώρος 1390τμ και να κτισθεί επάνω στα μνημεία ξενοδοχείο!!!! με θέα την Ακρόπολη και το Ναό του Ολυμπίου Διός.

Αξίζει να επισημάνουμε ότι ο Ναός της Αγροτέρας Αρτέμιδος, είναι χαρακτηρισμένος; Αρχαιολογικός χώρος από το  1960 και το ΚΑΣ έχει γνωμοδοτήσει για την απαλλοτρίωση του οικοπέδου, από το 1964. Δυστυχώς μέχρι σήμερα η πολιτεία όχι μόνο αδιαφόρησε, αλλά σχεδιάζει να εγκρίνει τη σχετική “επένδυση”.  

Είναι φανερό ότι,  μπροστά στον  “επενδυτικό οίστρο”,   κυβέρνηση και κρατικές υπηρεσίες θυσιάζουν ακόμη και τα ιστορικά μνημεία. Άλλωστε αυτό έχει  γίνει φανερό και από την καταστροφή ή την υποβάθμιση αρχαιολογικών χώρων  ( π. Αεροδρόμιο Ελληνικού, Σκουριές, Βουλιαγμένη κ.α) και κυρίως με την ένταξη χιλιάδων ιστορικών μνημείων στο Υπερταμείο.

Δεν απομένει λοιπόν άλλος δρόμος από το να υπερασπισθούμε  τα ιστορικά μνημεία οι  ίδιοι οι πολίτες, οργανωμένα, μέσα από τα κινήματά, έχοντας στο μυαλό μας και την υπενθύμιση του Στρατηγού  Μακρυγιάννη προς τους στρατιώτες “για αυτά (τα αγάλματα) πολεμήσαμε”.   27.12.2018  Διαβάστε την ανακοίνωση της Σύμπραξης ΕΔΩ

Η γραμματεία της Σύμπραξης.    

Σχετικά άρθρα απο την ΕΦ.ΣΥΝ   και το Βήμα  


 

 

   •H Ελληνική Επιτροπή Αλληλεγγύης "Είμαστε όλοι Βενεζουέλα" σας καλεί την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018, στις 5.30 μ.μ, σε Εκδήλωση Ενημέρωσης - Αλληλεγγύης με θέμα:    "Βενεζουέλα - Αλήθειες & προπαγανδιστικοί μύθοι" στην Αίθουσα Τελετών "ΛΥΣΑΝΔΡΟΣ ΚΑΥΤΑΝΤΖΟΓΛΟΥ" στο κτίριο Αβέρωφ του Πολυτεχνείου (Πατησίων 42).

Θα μιλήσουν:
IGNACIO RAMONET, Δημοσιογράφος, συγγραφέας, πρώην αρχισυντάκτης Le Monde Diplomatique
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΛΤΣΩΝΗΣ, Αναπλ.Καθηγητής Πάντειο Πανεπιστήμιο
ΜΑΡΤΑ ΣΙΛΒΙΑ ΝΤΙΟΣ ΣΑΝΖ, Φιλόλογος, συγγραφέας
  • Συντονίζει: η ΜΑΡΙΑ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ,  Αναπ.Καθηγήτρια  Παν.Πελοποννήσου
  • ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ από εκπρόσωπο της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας
  • θα διαβάσει ποιήματα σε ισπανικά & ελληνικά ο JAIME SVART, Χιλιανός ποιητής.
Παρακολουθήστε το βίντεο (εδώ)

 •Διεθνής και πανελλαδικός αντιφασιστικός αντιρατσιστικός ξεσηκωμός στις 17 Μάρτη 2018!

Κεντρικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, Ομόνοια 3μμ

Με ένα διεθνές και πανελλαδικό μπαράζ δεκάδων κινητοποιήσεων κατά του φασισμού και του ρατσισμού ενώνει τις δυνάμεις του ένα κίνημα που βγαίνει στους δρόμους με την στήριξη συνδικάτων, κοινοτήτων μεταναστών, κινήσεων αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, Δήμων και δημοτικών κινήσεων, φοιτητικών συλλόγων, ανθρώπων των Γραμμάτων και των τεχνών, κινήσεων και συλλογικοτήτων γυναικών, της LGTBQI κοινότητας, των αναπήρων. Περισσότερα (εδώ

 

 

 

 

 


 

H Εναλλακτική Δράση συμμετέχει ενεργά στην Συμμαχία για τα Κοινά, η οποία μετά από την ιδρυτική συνέλευση τον Μάιο του 2017, το τριήμερο Φεστιβάλ τον Οκτώβριο του ίδιου χρόνου και την πρόσφατη (9/12) συνέλευση για τις Συμπράξεις προχωρά σε ένα τολμηρό άνοιγμα στην κοινωνία για την ενεργητική και αποφασιστική συμμετοχή των πολιτών στη διαχείριση όλων των κοινών. Η Εναλλακτική Δράση, όπως είναι γνωστό, συμμετέχει στη   Σύμπραξη για τα “Ιστορικά μνημεία και το φυσικό περιβάλλον σαν κοινά” ένα θέμα που ο πρόεδρος της, ιστορικός Μάκης Σταύρου, παρουσίασε με εισήγηση στην 6η Διεθνή Συνάντηση για την οικονομία των εργαζομένων που έγινε στα τέλη του Αυγούστου στο Μπουένος Άιρες.

 Όποιος θέλει να φτάσει στην πηγή πρέπει να πάει κόντρα στο ρεύμα 

 Όταν πολεμάς για  τη  Λευτεριά , είσαι  κιόλας   Λεύτερος   -  Ν. Καζαντζάκης

“Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας”

Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)  

Cookie Policy

This site uses cookies to store information on your computer.

Do you accept?